Frequently asked questions

Varför heter produkten Temp:ish?


Det finns två anledningar till varför Temp:ish heter just Temp:ish. Ursprungsprodukten från Indonesion heter Tempeh och består av fermenterade sojabönor. Eftersom vi har fokuserat på lokala och svenska råvaror så är det Tempeh, with a Swedish touch - Temp & ish. Samtidigt som att det ungefär är Tempeh, Tempeh, ish.
Varför har ni valt bort sojabönan i Temp:ish?


Sojabönan är en baljväxt med 36 g protein / 100 g vilket är till fördel för den som äter en växtbaserad kost. Dock kan sojabönan även ha ett flertal negativa effekter, dels för att den största mängden sojabönor odlasi USA, Argentina och Brazilien, där ofta stora mängder bekämpningsmedel används i kombination med att skog avverkas. Trots sojabönans fördelar anser vi på Green Kitchen att svenskodlade och närodlade baljväxter är att föredra i tillagningen av Temp:ish, både ur hälso- och miljösynpunkt. Därför består Temp:ish endast av lupinböna (40,5 g protein / 100 g) från Skåne. Detta innebär att Temp:ish är en närodlad och proteinrik delikatess!
Är Temp:ish ekologisk?


Ja! Samtliga ingredienser i de fyra olika varianterna av Temp:ish är ekologiska.
Var tillverkas Temp:ish?


All Temp:ish tillverkas Edsbro, ca 1 timme bilväg norr om Stockholm.
Varför är Temp:ish så bra?


Det är nyttigt både för dig och vår planet, samtidigt som det är fantastiskt gott!
Det står att Temp:ish innehåller Rhizopus Oligosporus - vad är det?


Temp:ish består av fermenterad lupinböna. För att fermenteringsprocessen ska sätta igång krävs det Rhizopus Oligosporus, vilket är en ätlig och helt ofarlig mögelsvamp som gör att baljväxterna binds samman till en vit fast massa.
Vad är skillnaden mellan Temp:ish och Tofu?


Både Temp:ish och Tofu är alternativa proteinkällor till kött. Lite konkreta skillnader:

  1. Tofu är svampig i konsisensen medan Temp:ish har mer tuggmotstånd
  2. Temp:ish har högre proteininnehåll än Tofu
  3. Temp:ish har en en nötig smak medan Tofu är smakneutral
Vem kan äta Temp:ish?


Temp:ish är en utomordentlig produkt med sitt höga proteininnehåll, för alla som vill ha en enkel, närodlad och nyttig smaksensation till sin måltid. Temp:ish är även glutenfri, fri från laktos, mjölk och sojafri, dock är huvudråvaran lupin vilken är besläktad med soja, jordnötter och ärtor. Detta innebär att du som är allergisk mot soja bör även vara försiktig med lupin.
I produkten "Asia Style" står det att den innehåller fermenterade kokosnektar - vad är det?


Fermenterade kokosnektar är ett sojafritt och glutenfritt alternativ till soja. Fermenterade kokosnektar smaker inte kokos fast den är gjord av nektar från kokosblomman som fermenteras och havssalt adderas.

Hittar du inte svaret på din fråga?

Maila oss!

Tack för ditt meddelande!