top of page

FRÅGA OSS OM TEMP:ISH

 • Varför heter produkten Temp:ish?
  Med traditionell tempeh som inspiration landade en tid av experimenterande i produkten Temp:ish. Vilket är en variant av tempeh, det vill säga fermenterade bönor, men med svenska och ekologiska råvaror!
 • Varför har ni valt bort sojabönan i Temp:ish?
  Sojabönan är i grund och botten en fantastisk källa till protein. Dock odlas den långt ifrån Sverige och i många fall med tvivelaktiga metoder, därför är det ett självklart val för oss att istället tillverka Temp:ish av svenska baljväxter. Temp:ish består av svenskodlade och KRAV-märkta matlupinbönor, vilket är en baljväxt som till och med innehåller en högre proteinhalt än sojabönan. Matlupinbönan och med hjälp av fermenteringen gör Temp:ish till en närodlad och proteinrik delikatess med en nötig och smörig smak!
 • Är Temp:ish ekologisk?
  Ja! Temp:ish är ekologisk, till och med KRAV-märkt vilket är en tilläggscertifiering som ställer högre krav på bland annat socialt ansvar och förpackningsmaterial.
 • Var tillverkas Temp:ish?
  All Temp:ish tillverkas i Roslagen, Edsbro på ett hantverksmässigt vis, ca 1 timme bilväg norr om Stockholm.
 • Varför är Temp:ish så bra?
  Tempish är en alternativ proteinkälla till kött som tillverkas av svenskodlade och KRAV-märkta matlupinbönor vilket ger ett naturligt högt protein-och fiberinnehåll. Matlupinbönorna fermenteras vilket bidrar till att kroppen lättare kan ta upp näringsämnen och ger dessutom Tempish sin nötiga och smöriga smak. Så Tempish består helt enkelt endast av fermenterade matlupinbönor, vilket gör produkten naturligt oprocessad, fri från gluten, soja och tillsatser. Detta tillsammans med våra certifieringar, gör våra produkter helt unika på den svenska marknaden idag. Därför är Temp:ish så bra!
 • Det står att Temp:ish innehåller Rhizopus Oligosporus - vad är det?
  Temp:ish består av fermenterade matlupinbönor. För att fermenteringsprocessen ska sätta igång krävs det Rhizopus Oligosporus, vilket är en ätlig och helt ofarlig mögelsvamp som gör att baljväxterna binds samman till en vit fast massa. Fermenteringen gör dessutom Temp:ish fantastiskt god!
 • Vad är skillnaden mellan Temp:ish och Tofu?
  Både Temp:ish och Tofu är alternativa proteinkällor till kött. Några konkreta skillnader: Tofu består av sojabönor medan Temp:ish består av matlupinbönor Tofu är svampig i konsisensen medan Temp:ish har mer textur eftersom de hela bönorna är kvar Temp:ish har högre protein-och fiberinnehåll än Tofu Temp:ish har en nötig och smörig smak medan Tofu är smakneutral
 • Vem kan äta Temp:ish?
  Temp:ish är en utomordentlig produkt med sitt höga protein-och fiberinnehåll, för alla som vill ha en enkel, närodlad och nyttig smaksensation till sin måltid. Temp:ish är även glutenfri, fri från laktos, mjölk och sojafri, dock är huvudråvaran lupin vilken är besläktad med soja, jordnötter och ärtor. Detta innebär att du som är allergisk mot soja bör även vara försiktig med matlupin.
 • I produkten "Asiatiska Kuber" står det att den innehåller fermenterade kokosnektar - vad är det?"
  Fermenterade kokosnektar är ett sojafritt och glutenfritt alternativ till soja. Fermenterade kokosnektar smaker inte kokos fast den är gjord av nektar från kokosblomman som fermenteras och havssalt adderas. Smaken är nästan identisk till soja.

Hittar du inte svaret på din fråga?
Maila oss!

Tack för ditt meddelande!

IMG_3837_Foto Liza Simonsson_web.JPG
bottom of page