top of page
tempImageMiCQD2_edited.jpg

STORYN OM TEMP:ISH

Ägare och grundare av Temp:ish är Sophia Lovén. Idén om Temp:ish startade i Sophias studentlägenhet då hon tyckte att de befintliga veganska alternativen på marknaden inte höll önskad kvalitet gällande ursprung av råvaror, innehåll och näring. Med traditionell tempeh som inspiration landade en tid av experimenterande i produkten Temp:ish.

 

Idag sker tillverkningen på ett hantverksmässigt vis i vår produktionslokal på Hydinge Gård i Roslagen, en timme norr om Stockholm.

MEN VAD ÄR DÅ TEMP:ISH?

Tempish är en växtbaserad proteinkälla som består av svenskodlade och KRAV-märkta matlupinbönor, vilket ger ett naturligt högt protein-och fiberinnehåll.

 

Matlupinbönorna fermenteras vilket bidrar till att kroppen lättare kan ta upp näringsämnen och ger dessutom Temp:ish sin nötiga och smöriga smak. Så Tempish består helt enkelt endast av fermenterade matlupinbönor, vilket gör produkten naturligt oprocessad, fri från gluten, soja och tillsatser. Detta tillsammans med Temp:ish certifieringar, gör våra produkter helt unika på den svenska marknaden idag.

Temp:ish är en mångsidig proteinkälla som kan användas till allt från husmanskost, till burgare, tacos och asiatiskt. Att Tempish har många användningsområden underlättar för konsumenten att äta mer växtbaserat och välja om det ska vara en snabb vardagsmiddag eller något mer avancerat. Den passar därmed mycket bra även för restauranger, skolor och andra verksamheter. 

Hoppas du gillar Temp:ish lika mycket som vi <3

bottom of page