OUR STORY

Allt började med en medvetenhet. Jag, Sophia Lovén, grundare av Green Kitchen och Temp:ish, har som många andra insett att vårt klimatavtryck i dagsläget är ohållbart. Ett aktivt val många svenskar gör är att minska sin köttkonsumtion, vilket studier visar att vi gjorde med 2,2 kg 2018 jämfört med föregående år. Genom att äta mindre kött och handla mer ekologiskt minskar matens klimatpåverkan och naturens möjlighet att klara av klimatförändringarna ökar.

Men, det är inte alltid så enkelt som man vid första anblicken tror. Det är en utmaning att laga nyttig, ekologisk, närodlad, klimatsmart och GOD mat. Detta i kombination med att vi har knappt om tid gör att vi ofta väljer en enkel väg som exempelvis halvfabrikat. Nackdelen med den största delen av färdigmat eller halvfabrikat som finns på marknaden idag är att den innehåller e-nummer och tillsatser, där det finns en risk att vår hälsa eller planet får lida. 

Med dessa aspekter i tankarna föddes  Temp:ish, ett enkelt, nyttigt, ekologiskt, närodlat, klimatsmart och såklart GOTT livsmedel - allt för att värna om dig, och vår planet!