top of page

Bao Buns Temp:ish med umami-majo och picklade grönsaker




Bao Buns har verkligen blivit populärt de senaste åren, och det är väl inte så konstigt? Fluffiga ångade bröd fyllda med gottigheter! Här får Temp:ishen gotta till sig i en hoisinmarinad, som sedan serveras med en het majo och sötsyrliga picklade grönsaker, i ett fluffigt bröd - mums!!


Om du har Temp:ish Naturell Helbit eller Naturella Kuber hemma passar det utmärkt att marinera dessa, om du däremot har Asiatiska Kuber kan du skippa det steget.


Total tid: 60 min

Nivå: medel

Portioner: 4

Ingredienser:

400 g Temp:ish (2 paket) Naturell Helbit alt. Naturella Kuber alt Asiatiska Kuber

12 st frysta bao bröd (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)

2 msk valfri olja, till stekning


Marinad:

½ dl hoisinsås

1 msk japansk soja

1 msk sesamolja

1 finhackad vitlöksklyfta

1 cm riven färsk ingefära


Picklade grönsaker:

1 ½ dl vatten

1 dl socker

½ dl ättika 12%

1 morot, strimlad

1 rödlök, tunt skivad

1 röd chilipeppar, strimlad


Umami-majo:

2 dl majonnäs, valfri

2 tsk gochujang alt. sriracha

1 msk japansk soja

½ lime, saft


Toppa med:

Koriander

Sesamfrön

Gurka, skivad

Gör såhär:




bottom of page