top of page

BBQ-temp:ish


Temp:ish i BBQ-marinad är verkligen en favorit. Temp:ish nötiga och smöriga smak gifter sig verkligen med den rökiga smaken, mums! Ett stort plus är att det passar till så mycket, exempelvis till en TLT (BLT med Temp:ish), i en wrap, på grillspett eller i en bánh mì - ja listan kan göras lång… Ett tips är att dubbla receptet på såsen och förvara i kylen!


Total tid: 25 min

Nivå: lätt

Portioner: -

Ingredienser:

180 g Alspånskrökt Helbit alt. 200 g Naturell Helbit

BBQ-sås:

1 msk neutral olja, till stekning ½ hackad gul lök 2 finhackade vitlöksklyftor 2 cm finriven färsk ingefära 2 msk tomatpuré 1 krm chipotle chili ½ tsk rökt paprikapulver 1 msk rörsocker 1 dl vatten 2 msk japansk soja 1 msk rödvinsvinäger salt & peppar

Gör såhär:





bottom of page