Beanamoule (guacamole) på bondbönor

Uppdaterad: mar 20


För många svenskar är avokadon en naturlig del i vardagen, och inte minst till guacamoulen till fredagstacosen. Avokadon har många hälsofördelar, men det kräver 2000 liter vatten för att odla 1 kg avokado, som dessutom ska fraktas över hela världen. Detta recept ersätter miljöboven med bondbönan.


Om jag ska vara ärlig var mina förväntningar inte skyhöga innan, då jag tycker att ärtröror är sådär. Men med ett blindtest var det svårt att känna skillnaden på beanamoulen och guacamoulen - så testa, då blir både jag och vår planet glad :)


Du behöver:

400 g bondbönor

2 msk olivolja

1/2 röd chili

2 vitlöksklyftor

1 lime

3 msk havrefraiche/creme fraiche

2 msk färsk koriander

1 tsk spiskummin

salt & peppar


Gör såhär:

1. Skala bondbönorna och lägg i en bunke

2. Kärna ur och finhacka chili, skala och riv vitlöken och lägg i bunken

3. Pressa saften från limen och hacka koriandern och lägg i bunken

4. Tillsätt resterade ingredienser och mixa i en matberedare eller med en stavmixer

5. Smaka av med salt och peppar.


Detta recept passar perfect till Temp:ish-färsen "Mexican Style", men är även en grym dipp till pommes och Bbq burgaren "American Style"!


Lycka till!

/Sophia




FOLLOW US!

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

CONTACT:

Green Kitchen Sweden

+46(0)768 41 54 67

info@tempish.se

Green Kitchen © 2020