Här har vi riktigt saftiga och smakrika Temp:ish-ribs med en krämig och lätt syrlig kålsallad med valnötter och fikon - ett måste på julbordet!
Tillagningstid: 90 min + marinering
Nivå: Mellan
Portioner: 4 st
Ingredienser:
350 g Temp:ish "Your Style" Helbit
Marinad/Glaze:
1 dl äppelcidervinäger
0,5 dl naturell olja
2 msk sirap
0,5 dl farinsocker
5 cm riven ingefära
5 rivna vitlöksklyftor
0,5 dl ljus japansk soja
1 msk söt stark senap
3 msk dijonsenap
1 msk sambal olek
1 tsk kanel
3 nejlikor
Salt & Svartpeppar
Kålsallad:
0,5 dl majonäs
2 msk creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 citron, saft och zest
Salt & peppar
100 g skuren grönkål
200 g tunt skivad brysselkål
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 skivade färska fikon
Valnötter
Gör så här:
Tina Temp:ishen i ca 2 timmar i rumstemperatur. Skär Temp:ish i ca 1 cm tjocka skivor på bredden, dela sedan skivorna på mitten.
Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en bunke.
Lägg Temp:ish-ribsen i en plastpåse och häll på hälften av marinaden och gnid in. Låt gärna marinera i 24 timmar i kylen om möjligt.
Låt resterande marinad koka ihop till en glaze i ca 10 min tills den blivit simmig, låt svalna.
Sätt ugnen på 225 grader, grill.
Börja med salladen, blanda majonäs, creme fraiche, dijonsenap. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Lägg grönkål och brysselkål i en bunke. Massera in salt och olivolja.
Lägg Temp:ish-ribsen och marinaden i en ugnsform, tillaga i ugnen i ca 12 minuter.
Pensla glazen på Temp:ish-ribsen, kör in i ugnen i ytterligare 5 minuter.
Blanda majonäsröran med kålsalladen och lägg på ett uppläggningsfat.
Toppa med citronzest, fikon och valnötter.
Lägg Temp:ish-ribsen på kålsalladen och servera!
Kommentare