Grön Curry är en klassisk Thailändsk gryta, som vanligtvis serveras med kyckling. Men i detta recept ersätts kycklingen med Temp:ish, vilket gör den ännu godare tack vare Temp:ish krispiga yta. Grönsakerna i receptet kan varieras i det oändliga, men squash och paprika är mina favoriter.
Total tid: 30 minuter
Nivå: Enkel
Portioner: 4 st
Ingredienser:
Svartris / basmatiris
300 g Temp:ish Asian Style
Neutral olja
Grön Curry:
1 strimlad gul lök
2 skivade vitlöksklyftor
1-2 msk grön currypasta (efter smak)
500 ml kokosmjölk
10 blad hackad thaibasilika (kan uteslutas)
1 grönsaksbuljongtärning
1 röd paprika skuren i bitar
1/2 squash skuren i bitar
Salt
Toppa med:
Koriander
Lime
Gör så här:
1. Koka riset efter anvisning på förpackningen.
2. Värm en stekpanna med olja, fräs gul lök och vitlök på medelhög värme i ett par minuter. Tillsätt grön currypasta och stek ytterligare ett par minuter.
3. Tillsätt kokosmjölk, thaibasilika och grönsaksbuljong. Smaka av med salt och currypasta. Låt koka ihop i ca 5 minuter.
4. Stek Temp:ish i en separat stekpanna i riktigt med matfett i ca 7 minuter,
5. Tillsätt röd paprika och squash i grytan, koka ytterligare ett par minuter.
6. Avsluta med att pressa saft från lime och toppa med Temp:ish och koriander.
Comments