top of page

Grön Curry Temp:ish - Asian Style


Grön Curry är en klassisk Thailändsk gryta, som vanligtvis serveras med kyckling. Men i detta recept ersätts kycklingen med Temp:ish, vilket gör den ännu godare tack vare Temp:ish krispiga yta. Grönsakerna i receptet kan varieras i det oändliga, men squash och paprika är mina favoriter.


Total tid: 30 minuter

Nivå: Enkel

Portioner: 4 st




Ingredienser:

Svartris / basmatiris

300 g Temp:ish Asian Style

Neutral olja

Grön Curry:

1 strimlad gul lök

2 skivade vitlöksklyftor

1-2 msk grön currypasta (efter smak)

500 ml kokosmjölk

10 blad hackad thaibasilika (kan uteslutas)

1 grönsaksbuljongtärning

1 röd paprika skuren i bitar

1/2 squash skuren i bitar

Salt

Toppa med:

Koriander

Lime


Gör så här:

1. Koka riset efter anvisning på förpackningen.


2. Värm en stekpanna med olja, fräs gul lök och vitlök på medelhög värme i ett par minuter. Tillsätt grön currypasta och stek ytterligare ett par minuter.


3. Tillsätt kokosmjölk, thaibasilika och grönsaksbuljong. Smaka av med salt och currypasta. Låt koka ihop i ca 5 minuter.


4. Stek Temp:ish i en separat stekpanna i riktigt med matfett i ca 7 minuter,


5. Tillsätt röd paprika och squash i grytan, koka ytterligare ett par minuter.


6. Avsluta med att pressa saft från lime och toppa med Temp:ish och koriander.

bottom of page