Mexicansk gryta med öl och nacho - Temp:ish Mexican Style



Vill du göra något annat är traditionell tacos på Temp:ish Mexican Style? På 30 minuter kan du slänga ihop denna grymt goda mexikanska gryta, som faktiskt är ännu godare dagen därpå! Den är snabblagad och är perfekt frysa in i matlådor. Med rökt paprikapulver och öl i receptet får grytan en tydlig karaktär.





Total tid: 30 minuter

Nivå: Enkel

Portioner: 4 st


Ingredienser:

300 g Temp:ish “Mexican Style färs”

1 finhackad gul lök

2 finhackade stjälkselleri

4 rivna vitlöksklyftor

1 finhackad röd chili

3 tsk spiskummin

2 tsk rökt paprikapulver

400 g konserverade

hela tomater

33 cl öl

1 msk grönsaksbuljongpulver

1 skuren grön paprika

½ skivad silverlök (kan ersättas med gul lök)

100 g majs

Till servering:

Creme fraiche

Koriander

1 tärnad avokado

Nachochips


Gör så här:

1. Stek Temp:ish färsen hårt i en stekpanna med neutral olja i ca 7 minuter.


2. Tillsätt finhackad gul lök, stjälkselleri, vitlök, röd chili, spiskummin och rökt paprikapulver och låt steka ett par minuter.


3. Klipp de konserverade tomaterna lite och tillsätt tillsammans med ölen och grönsaksbuljong i grytan. Låt koka utan lock i ca 15 minuter så vätskan reduerar.


4. Skär relativt stora bitar av grön paprika och skiva silverlök, addera i grytan precis innan servering tillsammans med majsen.


5. Smaka av med salt och peppar.


6. Servera med creme fraiche, koriader, tärnad avokado och nachochips.


7. Smaklig spis!