Denna varma soppa gjord på en bas av miso har en rik umamikaraktär! Soppan är perfekt för en lite lyxigare vardagsmiddag eftersom det inte tar längre än 20 minuter att laga den!
Detta recept passar bra för dig som har tillgång till Your Style eller Asian Style i frysen.
Du behöver:
Soppa:
1 msk neutral olja
1/2 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackad
2 cm ingefära, riven
1 cm chili (efter smak), hackad
80 g shiitakesvamp eller skogschampinjon, skivad
1 msk miso
1 tärning umamibulong (annars skulle jag rekommendera grönsak-eller kycklingbuljong)
1 l vatten
200 g nudlar efter smak (jag föredrar glasnudlar)
Topping:
Your style:
200 g Temp:ish "your style"
100 g färsk grönkål, hackad
2 msk neutral olja
2 vitlöksklyftor, riven
1 cm chili, hackad
1 tsk sesamolja
2 cm ingefära, riven
1 msk soja
1 näve salta nötter efter smak (jag föredrar jordnötter)
eller
Asian Style:
200 g Temp:ish "asian style"
100 g färsk grönkål, hackad
1 msk neutral olja
1 tsk sesamolja
1 cm ingefära, riven
1 tsk soja
1 näve salta nötter efter smak (jag föredrar jordnötter)
Gör såhär:
1. Häll neutral olja i en stor kastrull och sätt på medelvärme
2. Tillsätt gul lök, vitlök, chili, ingefära och svamp - låt fräsa ett par minuter
3. Tillsätt missen och låt steka i ytterligare par minuter, ingredienserna ska få färg men inte brännas
4. Häll över vattnet och tillsätt buljongen - låt koka 5 minuter
5. Börja med marinaden till toppingen medan soppan kokar ihop, (marinaden till toppingen varierar beroende på om du använder dig av "your style" eller "asian style" eftersom asian style redan är smaksatt)
6. Dela Temp:ish i ca 2x1 cm stora bitar och lägg i en bunke, tillsätt resterande ingredienser som ingår i toppingen utom nötterna, låt marinera i ett par minuter
7. Lägg i nudlarna i soppan
8. Värm en stekpanna till övre medelvärde och tillsätt toppingen - stek tills grönkålen och Temp:ish har fått färg, men var försiktig så det inte bränns. Tillsätt nötterna på slutet.
9. Servera soppan i en djup skål och tillsätt toppingen!
Lycka till!
/ Sophia
Comments