Nudlar med sichuanpeppar - Your Style Färs


Detta är en twist av det kinesiska receptet Dan dan nudlar, lite enklare och lite godare enligt mig. En riktigt smakrik och snabb nudelrätt där sichuanpepparn är pricken över i:et! Du måste testa!







Total tid: 30 minuter

Nivå: Mellan

Portioner: 4 st


Ingredienser:

1 msk sichuanpeppar

300 g risnudlar, gärna 10 mm breda

Färsen:

Neutral olja, till stekning

125 g strimlad vårlök

300 g Temp:ish “Your Style färs”

4 msk hackad surkål

2 rivna vitlöksklyftor

1 msk riven ingefära

2 msk ljus japansk soja

2 tsk sesamolja


Sås:

½ msk grönsaksbuljongpulver

1 msk sambal oelek (eller efter smak)

2 msk neutral olja

2 msk strösocker

2 msk tahini

3 msk ljus japansk soja

4 msk balsamvinäger

1 dl vatten


Till servering:

Gröna delen på vårlöken

Koriander

Röd chili

Surkål


Gör så här:

1. Rosta sichuanpeppar i en torr stekpanna, mortla lätt och ställ åt sidan.

2. Strimla vårlöken och spara de gröna delarna till servering.

3. Värm en stekpanna och tillsätt neutral olja och Temp:ish färs, låt steka hårt tills den fått färg i ca 5 minuter. Tillsätt vårlök, hackad surkål, vitlök, ingefära, japansk soja samt sesamolja, låt steka i ytterligare ca 5 minuter, ställ åt sidan.

Blanda alla ingredienser till såsen och låt koka ihop i en stekpanna ett par minuter. Vänd ner färsen i såsen.

4. Koka risnudlarna enligt förpackningen och vänd ner dem i såsen, lite vatten får gärna komma med då det gör såsen krämig tack vare stärkelsen.

5. Toppa med den gröna delen på vårlöken, koriander, röd chili, surkål och sichuanpepparn.