
Här kommer ett recept på en fantastiskt god Orange Temp:ish som är inspirerad från den traditionella kinesiska rätten orange chicken. Temp:ish-kuberna blir alldeles krispiga, och med den sötsyrliga såsen blir det en grym kombo! En perfekt snabblagad middag för alla åldrar!
I detta recept använder vi oss av Temp:ish Naturella Kuber, men det går även bra att använda Naturell Helbit eller Asiatiska Kuber om ni har det hemma.
Total tid: 20 min
Nivå: Enkel
Portioner: 2
Ingredienser:
ca 1 dl basmatiris
1/2 dl nautral olja, till stekning
Paneringen:
200 g Temp:ish Naturella Kuber
1 dl majsstärkelse
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk chiliflakes
Såsen:
2 apelsiner, zest och saft
2 cm färsk riven ingefära
2 finrivna vitlöksklyftor
1 msk japansk soja
1 tsk rörsocker
salt och svartpeppar
1 tsk majsstärkelse
Toppa med:
1 salladslök, strimlad
sesamfrön
Gör såhär:
Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
Lägg Temp:ish Naturella Kuber i en bunke, tillsätt majsstärkelse, vitlökspulver, chiliflakes, blanda runt och ställ åt sidan.
Börja med såsen, riv zesten från 1/2 apelsin och saften från båda i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och blanda noga så det inte blir klumpar, ställ åt sidan.
Hetta upp en stekpanna med olja och lägg i de panerade Temp:ish-kuberna. Stek på medelhög värme tills de blir krispiga och gyllene i ca 5 minuter. Addera då såsen i stekpannan och låt snabbt koka ihop tills den blir simmig i konsistensen.
Servera tillsammans med nykokt ris, toppa med salladslök och sesamfrön. Servera direkt!