top of page

Picklad rödlök - mycket enklare än du tror!


Fermenterat, syrat eller picklat låter för många jobbigt. Och absolut, i vissa fall är det en tidsödande process. Men inte i detta fall! Picklad rödlök gör du på max 10 minuter och håller i kylen i månader!

Ingredienser:

2 rödlökar

1 dl vatten

1 dl socker

1/2 dl 12% ättiika


Gör såhär:

1. Skala rödlökarna och hyvla de tunt på en mandolin alternativt skär tunna skivor med en vass kniv

2. Häll vatten, socker och ättika i en kastrull - låt koka upp

3. Lägg rödlöken i en rengjord burk och häll på den varma vätskan

4. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen där den håller i månader


Picklad rödlök är en favorit hos mig på en burgare eller om jag vill enkelt lyxa till tacosen. Så jag skulle absolut rekommendera dig att prova detta recept till Temp:ish American Style & Mexican style - lycka till!

/ Sophia

bottom of page