top of page

Spicy umami ramen med Temp:ish med och smarriga tillbehör



En värmande buljongsoppa med djupa och heta smaker, det är precis vad vi behöver i den här årstiden! Du kan såklart använda våra Temp:ish Asiatiska Kuber eller om du vill marinera själv, våra Naturella Kuber eller Naturell Helbit.









Total tid: 60 min

Nivå: medel

Portioner: 2

Ingredienser:

200 g ramennudlar


Vegansk buljong: 1 msk valfri olja, till stekning 2 shiitake-svampar alt. 4 skogschampinjon, skivade 2 vitlöksklyftor, finrivna 2 cm färsk ingefära, finriven 1 l vatten 4 msk misopasta 2 msk japansk soja 2 msk risvinäger alt. citronjuice 2 tsk sesamolja 1 msk socker


Picklade grönsaker:

1 ½ dl vatten

1 dl socker

½ dl ättika 12%

1 morot, strimlad

1/4 liten rödkål, tunt skivad

1 röd chilipeppar, strimlad


Topping:

1 majskolv

1 msk olja, till stekning

1/2 tsk chiliflakes

Salt

200 g Temp:ish Asiatiska Kuber

1 tsk sesamolja

4 msk Kimchi alt. surkål

2 salladslökar, skivade

1 näve böngroddar

Lime

Sesamfrön

Gör såhär:






Comments


bottom of page