
En värmande buljongsoppa med djupa och heta smaker, det är precis vad vi behöver i den här årstiden! Du kan såklart använda våra Temp:ish Asiatiska Kuber eller om du vill marinera själv, våra Naturella Kuber eller Naturell Helbit.
Total tid: 60 min
Nivå: medel
Portioner: 2
Ingredienser:
200 g ramennudlar
Vegansk buljong: 1 msk valfri olja, till stekning 2 shiitake-svampar alt. 4 skogschampinjon, skivade 2 vitlöksklyftor, finrivna 2 cm färsk ingefära, finriven 1 l vatten 4 msk misopasta 2 msk japansk soja 2 msk risvinäger alt. citronjuice 2 tsk sesamolja 1 msk socker
Picklade grönsaker:
1 ½ dl vatten
1 dl socker
½ dl ättika 12%
1 morot, strimlad
1/4 liten rödkål, tunt skivad
1 röd chilipeppar, strimlad
Topping:
1 majskolv
1 msk olja, till stekning
1/2 tsk chiliflakes
Salt
200 g Temp:ish Asiatiska Kuber
1 tsk sesamolja
4 msk Kimchi alt. surkål
2 salladslökar, skivade
1 näve böngroddar
Lime
Sesamfrön
Gör såhär:
Hetta upp en kastrull och tillsätt olja. Lägg i de skivade svamparna och låt steka ett par minuter. Tillsätt sedan vitlök och ingefära, stek ytterligare en minut. Var försiktig så vitlöken inte bränns!
Tillsätt vatten, misopasta, soja, risvinäger, sesamolja, socker och låt sjuda, gärna 30 min om möjligt.
Lägg vatten, socker och ättika i en kastrull, låt koka upp. Lägg de strimlade grönsakerna i en burk och slå över ättikslagen. Ställ åt sidan och låt svalna.
Hetta upp en stekpanna med olja, stek majskolven så den får färg på alla sidor. Strö över salt och chiliflakes. Skär bort majskornen och ställ åt sidan
Stek Temp:ish Asiatiska Kuber i 5-7 minuter i olja tills de fått färg. Ringla sesamolja över. Ställ åt sidan.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Ta fram 2 djupa skålar, lägg ramennudlarna i botten. Slå över kokande het buljong. Toppa med picklad morot och rödkål, majs, Temp:ish, kimchi, salladslök och böngroddar. Pressa över lime och toppa med sesamfrön.
Servera direkt!