
Det är få saker som slår en riktigt bra burgare! Vår Temp:ish-burgare liknar dock ingen annan burgare på marknaden då den inte innehåller kött, eller ens försöker likna kött! Den är smakrik, saftig med en tydlig textur från matlupinbönorna! Den gifter sig otroligt bra till chipotlemajonäsen och stinget från yellow mustard - detta recept är ett måste!!
Total tid: 25 min
Nivå: Enkel
Portioner: 2 st
Ingredienser:
2 hamburgerbröd 1 msk neutral olja, till stekning 2 Temp:ish Burgare á 90g 2 skivor valfri ost ½ gul lök, skivad 1 msk yellow mustard
Picklad gurka:
1/4 gurka, skivad
2 msk ättiksprit 12 %
2 msk strösocker
2 krm salt
1 dl vatten
Chipotlemajonäs:
1 dl valfri majonäs
½ tsk chipotle chilipulver
1 msk sriracha
1 krm salt
Till servering:
Pommes frites eller klyftpotatis
Gör såhär:
1. Blanda alla ingredienser till den picklade gurkan i en skål. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen, låt dra i minst 15 min.
2. Blanda samtliga ingredienser till chipotlemajonäsen, smaka av och ställ åt sidan.
3. Lägg den skivade gula löken i iskallt vatten i ca 5 minuter, häll av.
4. Hetta upp en torr stekpanna och stek hamburgerbröden i ca 3 minuter tills de fått färg, lägg på ett galler.
5. Tillsätt matfett i stekpannan och lägg i Temp:ish-burgarna, låt steka ca 4 minuter på ena sidan. När det är dags att vända, lägg ca ½ msk yellow mustard på burgaren och vänd så att senapen kommer nedåt i stekpannan. Lägg en ostskiva på burgaren, lägg ett lock på stekpannan och låt steka i ca 2 minuter.
6. Montera burgaren med alla goda tillbehör och servera med pommes frites eller klyftpotatis!