
Carbonara är en favorit, krämig sås med sälta och rökig smak från bacon. Här skippar vi dock bacon och ersätter med Temp:ish Alspånsrökt Helbit, den ger precis det rökiga krispet som man vill åt i en carbonara, en snabb och lyxig middag!
Se när Sophia lager receptet här!
Total tid: 20 min
Nivå: Enkel
Portioner: 2-3
Ingredienser:
250 g spaghetti 1 msk neutral olja, till stekning
1/2 hackad gul lök 180 g Alspånsrökt Temp:ish 2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl grädde, valfri 1,5 dl pastavatten
1 tsk ljus miso (kan uteslutas) nymalen svartpeppar & salt
Toppa med:
parmesan, valfri
hackad persilja
Gör så här:
1. Koka upp pastavattnet, salta rikligt.
2. Skär Alspånsrökt Temp:ish i små kuber om ½ x ½ cm.
3. Hetta upp en stekpanna med neutral olja och stek Alspånsrökt Temp:ish och den hackade löken på medelhög värme så Temp:ish får en gyllene yta och blir lätt knaprig. Tillsätt vitlöken och låt fräsa ett par minuter till utan att den får färg.
4. Koka pastan 2 minuter kortare än anvisningarna på paketet, spara ca 1,5 dl pastavatten till såsen.
5. Tillsätt grädde, pastavatten, miso, nymalen svartpeppar och salt till den stekta Temp:ishen och låt koka ihop ca 1 minut.
6. Rör ned pastan i såsen och låt koka tills den blir riktigt krämig. Späd ev. med mer pastavatten vid behov.
7. Toppa ev. med riven parmesanost, hackad persilja och ett par kvarndrag nymalen svartpeppar.