Vill du testa en ny variant av fredagstacosen? Testa då dessa enchiladas, en lättlagad och snabb smakbomb med rörkig chipotle, krämig sås och gratinerad ost. Grönsakerna i fyllningen kan du variera efter vad du har hemma i kylskåpet.
Total tid: 30 minuter
Nivå: Enkel
Portioner: 4 st
Ingredienser:
Neutral olja
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
300 g Temp:ish Mexican Style
8 små tortillabröd
200 g krossade tomater
1 burk tacosås (230 g)
1 tsk chipotle chili
1 burk majs (150g)
1 grön paprika skuren i bitar
Salt
150 g riven mozzarella
Till servering:
Creme fraiche
Koriander
Ev. sallad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Värm en stekpanna med olja och fräs gul lök och vitlök på medelhög värme i några minuter. Tillsätt Temp:ish Mexican Style och stek i ytterligare några minuter.
3. Tillsätt krossade tomater, halva burken tacosås och chipotle chili i stekpannan. Smaka av med salt och låt koka ihop i några minuter.
4. Tillsätt majs och grön paprika.
5. Lägg tortillabröden på en skärbräda och fyll med färsen, vik ihop, använd eventuellt en tandpetare. Lägg knytena i en ugnssäker form, toppa med ost, grädda i ugnen i ca 12 minuter tills osten smält.
6. Toppa med tacosås, creme fraiche och koriander. Servera ev. med en sallad till.
Comments