top of page

Temp:ish Enchiladas - Mexican Style


Vill du testa en ny variant av fredagstacosen? Testa då dessa enchiladas, en lättlagad och snabb smakbomb med rörkig chipotle, krämig sås och gratinerad ost. Grönsakerna i fyllningen kan du variera efter vad du har hemma i kylskåpet.





Total tid: 30 minuter

Nivå: Enkel

Portioner: 4 st


Ingredienser:

Neutral olja

1 hackad gul lök

3 hackade vitlöksklyftor

300 g Temp:ish Mexican Style

8 små tortillabröd

200 g krossade tomater

1 burk tacosås (230 g)

1 tsk chipotle chili

1 burk majs (150g)

1 grön paprika skuren i bitar

Salt

150 g riven mozzarella

Till servering:

Creme fraiche

Koriander

Ev. sallad


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.


2. Värm en stekpanna med olja och fräs gul lök och vitlök på medelhög värme i några minuter. Tillsätt Temp:ish Mexican Style och stek i ytterligare några minuter.


3. Tillsätt krossade tomater, halva burken tacosås och chipotle chili i stekpannan. Smaka av med salt och låt koka ihop i några minuter.


4. Tillsätt majs och grön paprika.


5. Lägg tortillabröden på en skärbräda och fyll med färsen, vik ihop, använd eventuellt en tandpetare. Lägg knytena i en ugnssäker form, toppa med ost, grädda i ugnen i ca 12 minuter tills osten smält.


6. Toppa med tacosås, creme fraiche och koriander. Servera ev. med en sallad till.



Comments


bottom of page