top of page

Temp:ish pizza med rödbeta, vitlök och fetaost




Va, kan man ha Temp:ish på pizza? den frågan har jag fått flertalet gånger. och svaret är såklart JA! Temp:ish som proteinkälla är extremt mångsidigt och funkar till i stort sätt allt!

Här kommer ett fantastiskt gott, ekonomiskt, hållbart och säsongsbaserat recept på pizza. En av mina favoritpizzor är en riktigt bra margarita, men ibland vill man testa något nytt och ersätta tomatsåsen och mozzarellan med något annat. Dessutom är detta recept kanon nu på hösten när det både är säsong för grönkål, vitlök och rödbeta. Kanon till fredagsmiddagen, eller varför inte testa olika sorters pizzor och dela med vänner eller familj, eller gör småpizzor som tilltugg innan middagen? Pizza kan man variera i det oändliga, och därför kommer jag med detta smarriga recept med Temp:ish!



Du behöver till 1 pizza:

Grund till pizzadeg alt. köpt pizzadeg

1,5 msk creme fraiche

2,5 klyftor pressad vitlök

2 grönkålsblad

Temp:ish "your style"

50 g fetaost

0,5 msk vatten

Färsk oregano (kan uteslutas)

Salt

Peppar


Gör såhär:

1.Sätt ugnen på 225 grader

2. Förbered det som behövs med pizzadegen

3.. Koka upp en kastrull med vatten

4. Skala alt. tvätta rödbetan och hyvla den på en mandolin alt. skär tunna skivor med en vass kniv

5. Lägg rödbetan i det kokande vattnet och låt koka i ca 5 min tills den blivit mjuk

6. När rödbetan blivit mjuk, häll av vattnet och tillsätt 1 msk creme fraiche, två pressade vitlökar, salt och peppar - mixa med stavmixer

7. Skär Temp:ish i små kuber och riv grönkålen - lägg i en stekpanna på medelvärme i olja, rör om då och då

8. Bred ut rödbetsröran på pizzabotten och smula fetaost över, kör in i ugnen i ca 10 min tills den fått färg och osten har smält

9. Blanda 0,5 msk creme fraiche med 0,5 msk vatten för en mer rinnig konsistens, tillsätt 1/2 pressad vitlöksklyfta, salt och peppar

10. När pizzan är färdig i ugnen toppa med Temp:ish, grönkål, färsk oregano och vitlökssåsen!


Lycka till!

/Sophia


bottom of page