Vegetarisk Pad Thai Temp:ish - Asian Style


Pad Thai är en riktig klassiker från Thailand. I det traditionella receptet är kyckling proteinkällan, i detta fall är det såklart Temp:ish. Med sin naturliga nödiga smak passar det kanon till hettan från chilin och sötman från pad thai såsen.


Givetvis kan man göra en egen pad thai sås, men i detta receptet använder vi en färdig. En perfekt vardagsmiddag som passar alla!










Total tid: 20 minuter

Nivå: Enkel

Portioner: 4 st


Ingredienser:

180 g risnudlar

3 msk rapsolja

300 g Temp:ish Asian Style

200 g strimlad vitkål

2 normalstora strimlade morötter

2 ägg

80 g böngroddar

1/2 hackad röd chili

1 dl Pad Thai sås


Till servering:

1 dl grovt hackade jordnötter

Strimlad vårlök

Koriander

Lime


Gör så här:

1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.


2. Stek Temp:ish i matfett tills den fått stekyta. Ca 5-7 min.


3. Tillsätt strimlad vitkål och morot och låt steka med i ett par minuter.


4. Knäck äggen i stekpannan och rör om.


5. Hacka chilin, jordnötter och koriander.


6. Klipp nudlarna grovt och tillsätt tillsammans med böngroddar, chili och Pad Thai sås i stekpannan.


7.Toppa med jordnötter, strimlad vårlök och koriander, servera gärna med limeklyftor.