Total tid: 90 minuter
Nivå: Medel
Portioner: 4 st
Ingredienser:
350 g tinad Temp:ish “Your Style Helbit”
3 msk rapsolja
Tomatsås:
2 skivade gula lökar
½ dl rapsolja
2 lagerblad
4 rivna vitlöksklyftor
4 cm riven ingefära
3 msk tomatpuré
1 msk gurkmeja
1 msk spiskummin
2 msk curry
2 msk garam masala
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 msk vatten
400 g kokosmjölk
400 g krossade tomater
4,5 dl vatten
4 msk ljus japansk soja
2 msk grönsaksfond
2 msk strösocker
60 g smör
Spenat:
1 skivad gul lök
2 rivna vitlöksklyftor
3 cm riven ingefära
1 msk gurkmeja
1 msk curry
1 msk spiskummin
2 msk garam masala
1 msk korianderfrö
½ tsk cayennepeppar
400 g fryst bladspenat
0,5 dl vatten
Till servering:
Naan bröd
Basmatiris
Persilja
Gör så här:
1. Stek gul lök i en tjockbottnad kastrull i rapsolja tills den blir karamelliserad. Tillsätt lagerblad, vitlök, ingefära och tomatpuré och låt fräsa ur ordentligt, låt dock inte brännas.
2. Blanda alla kryddor och lägg i kastrullen, tillsätt lite vatten så det inte bränner.
3. Tillsätt kokosmjölk, krossade tomater, vatten, japansk soja, grönsaksfond och socker. Låt sjuda, ju längre desto godare blir såsen - gärna 1,5 timme, men kortare tid fungerar också.
4. Börja nu med spenaten. Stek gul lök, vitlök och ingefära i en stekpanna med rapsolja.
5. Blanda alla kryddor och lägg i stekpannan och låt steka ett par minuter.
6. Tillsätt spenaten, rör om hela tiden tills den tinat och tillsätt vattnet, akta så det inte bränns - när vattnet kokat in, ställ åt sidan.
7. Skär Temp:ish i kuber och låt steka i en stekpanna i rikligt med rapsolja tills den fått knaprig yta, ca 5-7 min.
8. Tillsätt spenaten och Temp:ish i tomatsåsen, tillsätt smör och låt koka ihop ett par minuter, smaka av med salt och cayennepeppar, toppa med persilja.
9. Servera med naanbröd och/eller basmatiris kokt i buljong och gurkmeja.
留言