top of page

Vegetarisk Palak Paneer - Temp:ish Naturell Helbit


Total tid: 90 minuter

Nivå: Medel

Portioner: 4 st


Ingredienser:

350 g tinad Temp:ish “Your Style Helbit”

3 msk rapsolja

Tomatsås:

2 skivade gula lökar

½ dl rapsolja

2 lagerblad

4 rivna vitlöksklyftor

4 cm riven ingefära

3 msk tomatpuré

1 msk gurkmeja

1 msk spiskummin

2 msk curry

2 msk garam masala

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

2 msk vatten

400 g kokosmjölk

400 g krossade tomater

4,5 dl vatten

4 msk ljus japansk soja

2 msk grönsaksfond

2 msk strösocker

60 g smör

Spenat:

1 skivad gul lök

2 rivna vitlöksklyftor

3 cm riven ingefära

1 msk gurkmeja

1 msk curry

1 msk spiskummin

2 msk garam masala

1 msk korianderfrö

½ tsk cayennepeppar

400 g fryst bladspenat

0,5 dl vatten

Till servering:

Naan bröd

Basmatiris

Persilja


Gör så här:

1. Stek gul lök i en tjockbottnad kastrull i rapsolja tills den blir karamelliserad. Tillsätt lagerblad, vitlök, ingefära och tomatpuré och låt fräsa ur ordentligt, låt dock inte brännas.

2. Blanda alla kryddor och lägg i kastrullen, tillsätt lite vatten så det inte bränner.

3. Tillsätt kokosmjölk, krossade tomater, vatten, japansk soja, grönsaksfond och socker. Låt sjuda, ju längre desto godare blir såsen - gärna 1,5 timme, men kortare tid fungerar också.

4. Börja nu med spenaten. Stek gul lök, vitlök och ingefära i en stekpanna med rapsolja.

5. Blanda alla kryddor och lägg i stekpannan och låt steka ett par minuter.

6. Tillsätt spenaten, rör om hela tiden tills den tinat och tillsätt vattnet, akta så det inte bränns - när vattnet kokat in, ställ åt sidan.

7. Skär Temp:ish i kuber och låt steka i en stekpanna i rikligt med rapsolja tills den fått knaprig yta, ca 5-7 min.

8. Tillsätt spenaten och Temp:ish i tomatsåsen, tillsätt smör och låt koka ihop ett par minuter, smaka av med salt och cayennepeppar, toppa med persilja.

9. Servera med naanbröd och/eller basmatiris kokt i buljong och gurkmeja.









bottom of page