
Med Temp:ish Naturell Helbit, vegansk majonnäs och tångkaviar kan man göra en grym vegansk skagenröra! Krämig och god med perfekt sälta från tångkaviar och pepprighet från färsk pepparrot!
Här serveras den i en varm bakpotatis - mums! Men går såklart även att ha på snittar, toast, råraka eller avokado🙌 Något som får skagenröran att lyfta är färsk riven pepparrot, det måste ni testa!
Det går givetvis bra att både använda Temp:ish Naturell Helbit eller Temp:ish Naturella Kuber i detta recept.
Se när Sophia lagar receptet!
Total tid: 20 min
Nivå: lätt
Portioner: 2
Ingredienser:
2 bakpotatisar
1 tsk smör, valfri
Vegansk skagenröra:
100 g Temp:ish Nautrell Helbit alt. Naturella Kuber, grovt hackad
1 dl majonäs, valfri
½ finhackad rödlök
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
2 msk tångkaviar
1 tsk citronsaft
1 msk finriven pepparrot
Peppar & salt
Gör såhär:
Nagga bakpotatisarna med en gaffel, kör dem 1 och 1 i micron. Först 5 minuter, vänd potatisen och kör ytterligare 5 minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till den veganska skageröran, smaka av med salt och peppar.
När potatisen är färdig, skär ett kryss och "tryck upp" potatisen och fyll med den goda skagenröran.
Toppa ev. med ytterligare pepparrot och dill.