
Bao Buns har verkligen blivit populärt de senaste åren, och det är väl inte så konstigt? Fluffiga ångade bröd fyllda med gottigheter! Här får Temp:ishen gotta till sig i en hoisinmarinad, som sedan serveras med en het majo och sötsyrliga picklade grönsaker, i ett fluffigt bröd - mums!!
Om du har Temp:ish Naturell Helbit eller Naturella Kuber hemma passar det utmärkt att marinera dessa, om du däremot har Asiatiska Kuber kan du skippa det steget.
Total tid: 60 min
Nivå: medel
Portioner: 4
Ingredienser:
400 g Temp:ish (2 paket) Naturell Helbit alt. Naturella Kuber alt Asiatiska Kuber
12 st frysta bao bröd (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
2 msk valfri olja, till stekning
Marinad:
½ dl hoisinsås
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 cm riven färsk ingefära
Picklade grönsaker:
1 ½ dl vatten
1 dl socker
½ dl ättika 12%
1 morot, strimlad
1 rödlök, tunt skivad
1 röd chilipeppar, strimlad
Umami-majo:
2 dl majonnäs, valfri
2 tsk gochujang alt. sriracha
1 msk japansk soja
½ lime, saft
Toppa med:
Koriander
Sesamfrön
Gurka, skivad
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till marinaden. Skiva Temp:ish i ca ½ cm tjocka skivor och lägg i marinaden, låt dra i kylskåp minst 30 minuter.
Lägg vatten, socker och ättika i en kastrull, låt koka upp. Lägg de strimlade grönsakerna i en burk och slå över ättikslagen. Ställ åt sidan och låt svalna.
Blanda alla ingredienser till umami-majon, ställ åt sidan.
Fyll en stor kastrull (pastasize) med ca ¼ vatten, låt koka upp. Lägg i en ångkorg alternativt durkslag med bakplåtspapper i botten. Lägg i bao buns och låt ånga ca 8 min tills de tinat och går att öppna.
Hetta upp en stekpanna med olja, stek Temp:ish i marinaden tills den fått fin yta.
Montera varje bao bun med umami-majo i botten, på med Temp:ish och picklade grönsaker. Toppa ev. med skivad gurka, sesamfrön och koriander. Servera direkt!