
Mmm... finns det något godare än en riktigt mustig gryta med den indiska kryddblandningen Garam Masala? Det räcker med att öppna kryddburken så färdas man till Indien. Temp:ish nötig och smöriga smak gifter sig med denna gryta och ger den verkligen ett lyft! Psst... det blir ännu godare dagen därpå!
Detta recept är för Tem:pish Naturella Kuber, men det går lika bra med Temp:ish Naturell Helbit, du behöver bara skära helbiten i kuber.
Total tid: 30 min
Nivå: Medel
Portioner: 3-4 st
Ingredienser:
1 msk neutral olja, till stekning
1 hackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk riven ingefära
2 msk garam masala
1 burk krossade tomater, 400g
250 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
200 g Temp:ish Naturella Kuber
80 g fryst bladspenat
1 tsk salt
Till servering:
Kokt ris
Naanbröd
Gör såhär:
1. Ta fram bladspenaten från frysen. Låt tina och krama ur vätskan.
2. Hetta upp en gryta med olja. Fräs den gula löken tills den är mjuk.
3. Tillsätt vitlök, tomatpuré, ingefära och garam masala. Fräs ca 2 min under omrörning - låt den inte få färg!
4. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, buljongtärning och salt. Låt koka ihop utan lock i ca 10 min.
5. Hetta upp en stekpanna med olja. Tillsätt Temp:ish Naturella Kuber och stek på medelvärme i 7 minuter, rör försiktigt.
6. Häll Temp:ish och bladspenat i grytan. Salta och smaka av. 7. Servera med naanbröd och kokt ris.