
Tacos är något som går hem i alla hushåll och är en riktig go-to! Här har vi en mer uppdaterad variant med picklad rödlök, mangosalsa och chipotlemajonäs! Dessa tillbehör passar sååå bra till den
panerade, krispiga Temp:ishen!!
Se när Sophia lagar receptet!
I detta recept föreslår vi Temp:ish Naturell Helbit, om du istället har Temp:ish Naturella Kuber går det precis lika bra, det ända som skiljer är formen på Temp:ishen.
Total tid: 30 min
Nivå: Medel
Portioner: 2-3
Ingredienser:
6-8 st små tortillabröd 200 g Temp:ish Naturell Helbit 0,5 dl majsstärkelse 0,5 dl valfri grädde 1,5 dl panko 0,5 dl neutral olja, till stekning Picklad rödlök: 1 rödlök, skivad 1 dl ättiksprit 12 % 2 dl socker 3 dl vatten Chipotlemajonäs: 1 dl valfri majonäs ½ tsk chipotle chili Ca 1 msk sriracha, efter smak 1 krm salt
Mangosalsa: 100 g fryst mango i bitar, tinad ¼ gurka, skuren i kuber ½ röd chili ½ finhackad rödlök 1 lime, saft ½ kruka koriander salt & peppar
Gör så här:
1. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg den skivade rödlöken i en burk och häll över den varma vätskan. Ställ svalt.
2. Blanda samtliga ingredienser till chipotlemajonäsen, smaka av och ställ åt sidan.
3. Blanda alla ingredienser till mangosalsan i en skål, smaka av och ställ åt sidan.
4. Häll majsstärkelse, valfri grädde och panko i separata skålar. Krydda grädden med salt och peppar.
5. Skiva Temp:ish i ca 0,5 cm tjocka skivor. Doppa skivorna först i majsstärleksen, sedan i grädden och sist i pankon.
6. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja och stek skivorna i ca 3 minuter på vardera sida.
7. Servera med de goda tillbehören och tortillabröd!