
En BLT är en riktig klassiker bland mackor! Frasigt bröd, med krispigt bacon, fräsch sallad, saftig tomat och krämig majonäs och dijonsenap - vad kan gå fel?
Här gör vi den vegansk och ersätter vi det krispiga baconet med Temp:ish istället, vilket gör det precis lika gott, om inte godare! Det går precis lika bra att använda Temp:ish Naturell Helbit som Temp:ish Alspånsrökt Helbit, beroende på vad du har hemma. En TLT passar till brunch, lunch eller mellis!
Total tid: 30 min
Nivå: lätt
Portioner: 2
Ingredienser:
BBQ-sås:
TLT:
180 g Alspånskrökt Helbit alt. 200 g Naturell Helbit, skivad
4 brödskivor
1 msk dijonsenap (kan uteslutas)
3 msk majonäs, valfri
4 blad romansallat
1 tomat, skivad
Gör såhär:
Börja med BBQ-såsen - recept här!
Skiva brödet och stek på båda sidorna till de får färg.
Bred ett tunt lager dijonsenap på brödskivorna och addera ett tjockare lager majonnäs.
Lägg på romansallad, skivad tomat, 3 skivor Temp:ish på “bottenmackan”, salta och peppra.
Lägg på “locket” - avnjut direkt!